Translate

11. 12. 2013

ALPALIMO


Úryvky z knihy  
STRÁŽILI SME REPUBLIKU

V prípade, ak našim východoslovenským spolubojovníkom z Kádrovky a ich pijáckym českým bratom nebolo pridlho umožnené narvať sa na vychádzke, spráskali sa v arme -  kasárenskom bufete. Pravidelne tu pili ALPALIMO - malinovku s Alpou. Odliali zo sedemdecovej žltej malinovky jedno deci, presne to jedno deci, ktoré mal lekárenský prípravok s obsahom alkoholu Alpa. Ten naliali do zvyšku malinovky, prešejkrovali a mali božský nápoj, ktorý ich odniesol domov až  na východné Slovensko.
Takto upravení Alpinisti sa poknisovali pri kantíne, kade náhodou šiel kapitán „Politruk,“ zhodou okolností tiež verejne známy priatel ohnivej vody, tak asi mal pre nich pochopenie.
„Co to tu vyvádíte vojáaci?“
„Muy lhen táak šedzíime.“
„Co to melete? A stůjte v pozoru!“
Vojak „Slintoš“ ledva stál, knísal sa odpredu a dozadu ako perpetum mobile z hračky snehuliaka, ktorá sa cinkotajúc donekonečna kývala a nie a nie sa prevrátiť ani zastaviť.
„Vy ste co zač? Nějaký kyvadlo, nebo co?“
„To som ja, súdruh kapitán.
Vojak „Slintoš.“
Čo ma nepoznáte?“
To bola jeho obligátna veta, ktorú prednášal v situáciách, ktoré neboli celkom kóšer. Vojak „Slintoš,“ bol jednou z najvýraznejších figúrok Kádrovky. Dnes by tam pred rozpadnutou budovou Kádrovky, v strede buzeráku opustených kasární Volarského práporu,  mala stáť jeho socha v životnej velkosti, ako drží v rukách samopal skoro o hlavu vyšší od neho.
Malý, s výrazne utekajúcim okom a strašidelným chrupom, vyzeral, že nemá ani stopäťdesiat centimetrov a podla nás nemal čo robiť na vojne a nie to ešte u péesákov, kde mali byť tí vybraní. Ale, že vraj bol hlavička bystrá a v škole povyhrával všetky matematické olympiády, tak neviem. Lebo keď za námesačných nocí chodil čúrať do skrinky a v strážnej službe chrčiac onanoval, nevyzeral na matematického génia.


Informácie na mail adrese:

Žiadne komentáre: