Translate

11. 12. 2013

O čaji


Úryvky z knihy  
STRÁŽILI SME REPUBLIKU

Naši kuchári tiež nezostávali nič dlžný povesti Kádrovákov. Na jedlo do našich kasární chodilo aj zopár armaďákov, ktorí patrili k protivzdušnej obrane štátu a slúžili na hláske - stanici na monitorovanie vzdušného priestoru. Za to, že sa u nás stravovali, jeden z nich každodenne slúžil v kuchyni. Aj keď bol subtílnejšej postavy nevalných svalov, dávali mu robiť podradnejšie a najnamáhavejšie kuchárske práce a viac menej každý deň miesil a šúlal cesto, aby z neho vyrábal knedle.
Už dlhší čas sa naňho naši kuchári chystali, nielen preto, že bol z armády, ale aj pre jeho prístup k práci a hygiene. Katalyzátorom váhavých plánov na pomstu armáde sa stalo hlásenie dozorného dôstojníka útvaru.
Po rýchlej naháňačke po kuchyni a prilahlých priestoroch, pri ktorej aj všetky stokilové potkany a vypasené myši prchali ozlomkrky preč, chytili armádneho kuchtíka a pevne ho priviazali k mäsiarskemu klátu. Tu sa ho chystali zbaviť časti jeho mužskej pýchy. Tak, aby všetko dôkladne videl, nabrúsili si nástroje, pripravili šitíčko a na jeho tele vyznačili smerovanie rezov. Už len krájať, rezať a sekať.
Keď sa ho chystali ulapiť a riadne pridržať, aby sa pri tom nemetal ako kapor na suchu, tento ščúply útlo-útly kuchtík zrazu pod hrozbou straty časti svojho mužstva precitol. Vstúpila doň zverská sila, ktorou pretrhol nielen putá, ale premohol aj všetkých statných kuchárov.
Pomsta bola vykonaná a armádny kuchtík bol riadne potrestaný za to, že ho dozorný útvaru nachytal, ako sa v obrovskom kotle na varenie pre celú posádku kúpe v čaji.


Informácie na mail adrese:

Žiadne komentáre: