Translate

11. 12. 2013

Strelby


Úryvky z knihy  
STRÁŽILI SME REPUBLIKU

Vojak „Slintoš,“ pravidelne exceloval aj na strelbách. Je zázrak, že na jeho malú postavu  dokázali pozháňať oblečenie a výstroj. No na helmu, na tú zrejme nejako pozabudli. Padala mu až na oči, tak, že nemohol nič vidieť a nie to, ešte aj strielať.
 „K střelbě připravit.
Dva kroky vpřed.
Zalehnout.
Krátkymi dávkami na jednotlivé cíle PAL!“
Vojak „Slintoš,“ obtiahol samopal a spustil palbu.
Tŕŕŕ.  ...  Tŕŕŕ.
Gulky sa začali zarývať necelé tri metre pred neho. Kamene, kusy zeme a asfaltu lietali vzduchom. On ale pokračoval ďalej.
Tŕŕŕ. ... Tŕŕŕ
Helma by mu padla až na nos, keby sa nebola zastavila o samopal, uzáver ktorého zúrivo narážal do jeho blembáku. Odfrkujúca zem, vytvorila oblak nepreniknutelného prachu, ale vojak „Slintoš“ pokračoval neochvejne ďalej.
Tŕŕŕ. ... Tŕŕŕ ... Tŕŕŕ
V tom už k nemu doskočil veliet roty, kopol ho do helmy a snažil sa mu vytrhnúť samopal z ruky. Vojak „Slintoš,“ však svoju zbraň nehodlal len tak vydať zo svojich rúk, ako naši predkovia v Tridsiatomôsmom a tak ďalšia dávka prefičala ponad naše a dôstojnícke hlavy.
Tŕŕŕŕŕŕŕ
Všetci sme živí a zdraví, hotový zázrak. Ďalší prúser so šťastným koncom za nami. „Aspoň budeme mať doma o čom rozprávať.“ –pomyslel som si.
 Pri všetkých tých volovinách nás vtedy ani len nenapadlo, že zubatá s kosou lieta neustále nad nami a čaká a striehne a vyčkáva...
Jednému strelcovi to takmer spočítala, lebo po strelbách so slepými nábojmi zabudol odstrániť zo samopalu nadstavec, ktorý strelbu so slepými nábojmi  umožňoval a pri ostrých strelbách mu vylomený záver samopalu urobil šíber na hlave.


Informácie na mail adrese:

Žiadne komentáre: